Φροντίδα στο σπίτι

small logo

Φροντίδα στο σπίτι

Το πρόγραμμα “Φροντίδα στο Σπίτι” απευθύνεται σε οικογένειες ατόμων με άνοια που δεν μπορούν να μετακινηθούν, λόγω προχωρημένου σταδίου της νόσου ή άλλων προβλημάτων. Στόχος του προγράμματος είναι η παραμονή των ατόμων με άνοια στο οικείο περιβάλλον, η αποφυγή της ιδρυματικής φροντίδας και η ανακούφιση των φροντιστών. Οι ψυχολόγοι, ο νοσηλευτής και ο γιατρός που στελεχώνουν το πρόγραμμα, επισκέπτονται περιοδικά τις οικογένειες των ατόμων με άνοια κατ΄οίκον και προσφέρουν εντελώς δωρεάν:

  • Αξιολόγηση και υποστήριξη για τα άτομα με άνοια
  • Εκπαίδευση και συμβουλευτική για φροντιστές
  • Διασύνδεση με την κοινότητα

Φροντίδα στο σπίτι την εποχή της πανδημίας Covid-19

Την εποχή της πανδημίας η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών δέχεται πληθώρα αιτημάτων για βοήθεια κατ’ οίκον από όλη την Αττική και ακόμη πιο απομακρυσμένες περιοχές. Τα άτομα με άνοια και τα άτομα τρίτης ηλικίας γενικότερα είναι ευπαθείς ομάδες και πρέπει να παραμένουν όσο γίνεται περισσότερο στα σπίτια τους.

Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην επέκταση των δράσεων του προγράμματος  «Φροντίδα στο Σπίτι για άτομα με άνοια» και στην ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών. Από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, πραγματοποιήσαμε 17535 ομαδικές και ατομικές διαδικτυακές συνεδρίες για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους: ασκήσεις ενδυνάμωσης μνήμης, προγράμματα φυσικής άσκησης, θεραπείες τέχνης, συνεδρίες συμβουλευτικής και εκπαίδευσης φροντιστών κ.ά. Η υπηρεσία «Φροντίδα στο Σπίτι για άτομα με άνοια» εξυπηρέτησε κατ’ οίκον πάνω 200 οικογένειες!

Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες που έχουν ανάγκη, να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί τους ώστε να μη νιώθουν απομονωμένοι και ξεχασμένοι και να έχουν πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες που προσφέρει η Εταιρεία μας.

Scroll to top