Τα νέα μας

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για το νέο Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια στο Δήμο Ιλίου

Την Τετάρτη 13/10/2021 και ώρα 18:00-19:30, ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 στο Δήμο Ιλίου, οργανώνει την πρώτη του διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης. Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια είναι μια υπηρεσία για άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους που παρέχει ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών. To έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ, Ε.Π. «Αττική 2014 -2020» και από εθνικούς πόρους. Φορέας Χρηματοδότησης του Συγχρηματοδοτούμενου Σκέλους Έργου είναι η Περιφέρεια Αττικής, η οποία στηρίζει χρηματοδοτικά τις ΟΧΕ/ΒΑΑ που εντάσσονται χωρικά στην αρμοδιότητά της, μέσω του Ε.Π. «Αττική 2014 – 2020» με ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης τον ΑΣΔΑ.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός λειτουργεί σαν ανοιχτή μονάδα φροντίδας για άτομα με άνοια, παρέχοντας υποστήριξη στους ίδιους και τις οικογένειές τους με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και τη δημιουργία κοινοτήτων φιλικών προς την άνοια. Μεταξύ άλλων στοχεύει στην πρόληψη της άνοιας και ενίσχυση των προστατευτικών παραγόντων απέναντί της, στην έγκαιρη διάγνωσή της και στην παραπομπή σε πιο εξειδικευμένη φροντίδα και παρακολούθηση, στην κατάλληλη ενημέρωση της κοινότητας για σχετικά θέματα και στην υποστήριξη των οικογενειακών φροντιστών ατόμων με άνοια.

Στην πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης που διοργανώνεται στο πλαίσιο λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού, εκλεκτοί ομιλητές και ομιλήτριες θα παρουσιάσουν έγκυρες πληροφορίες για τη μάστιγα του 21ου αιώνα, την άνοια και τη συχνότερη μορφή της τη νόσο Alzheimer, στοιχεία για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δεδομένα για το Δήμο Ιλίου, καθώς και πώς μπορούν να ωφεληθούν οι πολίτες από το νέο Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο κύριος Νίκος Ζενέτος, Δήμαρχος του Δήμου Ιλίου και η Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2132141313 ή επικοινωνήστε στο email: kentroilion@gmail.com.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:  https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYodemurD8sHdQw-9q6rVUUe-jnja6pF88aScroll to top