Τα νέα μας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ 18.12.19

Διακεκριμένοι Έλληνες ερευνητές από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ ενώνουν την επιστημονική τους γνώση και την εργαστηριακή τους εμπειρία με ερευνητές από το Ιόνιο πανεπιστήμιο (BiHELab) και άλλους διαπρεπείς επιστήμονες που ασχολούνται με την άνοια στην Ελλάδα, για να αντιμετωπίσουν από κοινού την «επιδημία» της νόσου και των σχετικών διαταραχών στη χώρα μας.

Σε μεγάλη εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, το Κέντρο Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας για την Alzheimer (Precision Medicine Center for Excellence in Alzheimer’s Disease) του πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ν. Υόρκης με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχιατρικής Κωνσταντίνο Λυκέτσο και τμήμα Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής, του Ιονίου Πανεπιστημίου (BiHELab), στο οποίο ηγείται ο καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με στόχο τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την υλοποίηση και την παρακολούθηση ενός στρατηγικού σχεδίου μεταφραστικής έρευνας για την διαχείριση της νόσου Alzheimer και των σχετικών διαταραχών στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και η Δρ. Παρασκευή Σακκά εκπροσωπώντας τo Εθνικό Παρατηρητήριο για την Άνοια το οποίο συμμετέχει στη μεγάλη αυτή διεθνή πρωτοβουλία.Scroll to top