Τα νέα μας

Ημέρα Φροντιστή 2022 – Διαδικτυακή Διαδραστική Συνάντηση για την Άνοια

2002-2022. 20 χρόνια Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.
20 χρόνια δίπλα στα άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους. 
Φροντίζουμε. Ελπίζουμε. Συνεχίζουμε. Μαζί.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της A.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου


Είκοσι χρόνια πριν, δύο συγγενείς ατόμων με άνοια και ένας γιατρός αποφάσιζαν να ιδρύσουν την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών. Ο σκοπός τους ήταν απλός όσο και επιτακτικός: Η υποστήριξη των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους. Υποστήριξη πρακτική, επιστημονική και θεσμική, με στόχο την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους όσοι δοκιμάζονταν στην περιπέτεια της άνοιας και της νόσου Alzheimer. Σε αυτά τα 20 χρόνια, η Εταιρεία οργάνωσε και λειτουργεί 5 Κέντρα Ημέρας, 94 Συμβουλευτικούς Σταθμούς για την Άνοια σε συνεργασία με τους Δήμους σε όλη την Ελλάδα και μια υπηρεσία Φροντίδας στο Σπίτι. Βοήθησε στο σχεδιασμό και την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Άνοια. Υποστήριξε περισσότερα από 110.000 άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους και επισκέφθηκε 11.000 οικογένειες κατ’ οίκον.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, αλλά και της Ημέρας Φροντιστή, διοργανώνουμε ανοικτή διαδραστική διαδικτυακή συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν ζωντανά ασθενείς με άνοια και φροντιστές ατόμων με άνοια, που συμμετέχουν στις δραστηριότητες της Εταιρείας μας όλα αυτά τα χρόνια. Επιπλέον, στην εκδήλωση θα μιλήσουν η πρόεδρος της Εταιρείας, νευρολόγος – ψυχίατρος, Δρ. Παρασκευή Σακκά και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Πάτρα Μπλέκου, η οποία θα παρουσιάσει τα επιτεύγματα της Εταιρείας αυτά τα 20 χρόνια. Ο φροντιστής και δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης θα συντονίσει.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε και να συνδεθείτε ζωντανά στην εκδήλωση για να κάνετε σχόλια και προτάσεις για τις δράσεις της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών

Δηλώστε συμμετοχή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας ή τηλεφωνικά στο 210 7210 001.


Στους εγγεγραμμένους θα αποσταλούν ηλεκτρονικά, 2 ημέρες προ του Σεμιναρίου, οι οδηγίες για την άμεση σύνδεση στην πλατφόρμα μετάδοσης.
 Scroll to top