Τα νέα μας

Μαθαίνω για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης παιδιών «Μαθαίνω για τη νόσο Αλτσχάιμερ» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών που έχει ως βασικό στόχο να απαντήσει στα ερωτήματα και τις απορίες των παιδιών σχετικά με την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Μέσα από απλές δραστηριότητες, ασκήσεις διπλού έργου και παιχνίδια (κρυπτόλεξα, λαβύρινθους, κουίζ κ.ά.) μαθαίνει στα παιδιά  για τα συμπτώματα της νόσου, τα ενημερώνει για τους τρόπους πρόληψης και τα βοηθά να καταλάβουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ατόμων με άνοια. Επιπλέον, τους δείχνει τι μπορούν να κάνουν για να περάσουν καλά με τον παππού και τη γιαγιά, ακόμα και αν αυτοί πάσχουν από άνοια! Τους μαθαίνει μικρά μυστικά που κάνουν την επικοινωνία μαζί τους ευκολότερη και ενισχύουν τους οικογενειακούς δεσμούς. Το πρόγραμμα  απευθύνεται σε ομάδες παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών και έχει διάρκεια 45 λεπτά.

Το πρόγραμμα υλοποιείται συνήθως σε τάξεις του δημοτικού σχολείου από εξειδικευμένους ψυχολόγους της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών. Σαν εργαλείο χρησιμοποιείται το παραμύθι της γνωστικής νευροψυχολόγου Όλγας Λυμπεροπούλου με τίτλο «Γιατί η γιαγιά μου δεν θυμάται το όνομά μου;» που έχει εγκριθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Υγείας. Το παραμύθι προσφέρεται δωρεάν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή σε όλα τα παιδιά που παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

Μέχρι στιγμής έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 100 σχολεία.

Για περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς και για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@alzheimerathens.grScroll to top