Τα νέα μας

«Περπατάμε για την Άνοια – Βυζαντινή Άρτα 2023» Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 10:00π.μ.

Μια δράση ευαισθητοποίησης για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Alzheimer 2023.

Από το Κέντρο Ημέρας για άτομα με Άνοια και την Κινητή Μονάδα Άνοιας στην Άρτα της ΕταιρείαςAlzheimer Αθηνών, σε συνεργασία με το Ιατρείο Μνήμης του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και το Δήμο Αρταίων.  

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, μήνα αφιερωμένου παγκοσμίως στην άνοια, το Κέντρο Ημέρας για άτομα με Άνοια και η Κινητή Μονάδα Άνοιας στην Άρτα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, σε συνεργασία με το ΙατρείοΜνήμης του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και το Δήμο Αρταίων, διοργανώνει δράση ευαισθητοποίησης του κοινού για την άνοια με θέμα «Περπατάμε για την Άνοια, Βυζαντινή Άρτα 2023». Ο Περίπατος θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ από το Ναό του Αγίου Βασιλείου Αγοράς, θα συνεχιστεί με κατεύθυνση το Ναό της ΑγίαςΘεοδώρας και θα ολοκληρωθεί στον Ναό της Παναγίας Παρηγορίτισσας. Στον Περίπατο θα υπάρχειιστορικός-αρχαιολόγος που θα ξεναγήσει τους περιπατητές στα Βυζαντινά μνημεία.

Καλούμε τους κατοίκους της Άρτας, να περπατήσουν μαζί με προσωπικό του Κέντρου Ημέρας και τηςΚινητής Μονάδας Άνοιας Άρτας, το προσωπικό του Ιατρείου Μνήμης του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, τηνΠρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών Δρ. Παρασκευή Σακκά και τους Εθελοντές του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού Άρτας.

Με την παρουσία τους θα μας τιμήσουν ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Πρωτοβάθμιας Υγείας και Πρόληψης κ. Παναγιώτης Γαλάνης.

Ο τελευταίος χρόνος, έφερε θετικά και ελπιδοφόρα νέα για τα άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους. Ηπρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τηνόσο Alzheimer, Δρ. Παρασκευή Σακκά τονίζει: «Φέτος σημειώθηκε, σημαντική πρόοδος στις φαρμακευτικές θεραπείες για τη νόσο Alzheimer ενώ πολλές νέες δομές και υπηρεσίες για την άνοια ιδρύθηκαν καιλειτουργούν σε όλη την Ελλάδα: Αναμεσά τους και 3 Νέα Κέντρα Ημέρας με Κινητές Μονάδες από τηνΕταιρεία Alzheimer Αθηνών στον Πειραιά, το Ηράκλειο Αττικής και την Άρτα. Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωσητης άνοιας, ο έλεγχος των παραγόντων κινδύνου, και η πρόληψη με αλλαγή τρόπου ζωής που είναι ευθύνη του καθενός μας, παραμένουν τα αποτελεσματικότερα όπλα μας ενάντια στη νόσο. Επιπλέον, η Πολιτεία οφείλει να δραστηριοποιηθεί προς τη βελτίωση της ζωής των πασχόντων απ’ όλες τις μορφές άνοιας και των φροντιστών τους, ιδρύοντας νέες δομές και υπηρεσίες για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες».Scroll to top