Τα νέα μας

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ebook

Η Εταιρεία Alzheimer Athens σε συνεργασία με τους δικηγόρους Γιάννη Μπιλιάνη και Κωνσταντίνο Πικραμένο και τις Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα ΕΕ παρουσιάζει το βιβλίο με τίτλο «Πρέπει να μιλήσουμε: ‘Ενας οδηγός για τον προγραμματισμό περιουσιακών και προσωπικών ζητημάτων». 

Το έργο, το οποίο προλογίζει η πρόεδρος της Εταιρείας, Παρασκευή Σακκά, απευθύνεται σε μη νομικούς και καλύπτει τα βασικά σημεία του περιουσιακού και προσωπικού προγραμματισμού. Μιλώντας για τον προγραμματισμό περιουσιακών ζητημάτων αναφερόμαστε σ’ ένα συνολικό προγραμματισμό ο οποίος περιλαμβάνει, όχι μόνο τις συναλλαγές εν ζωή, αλλά και τη σύνταξη μιας διαθήκης, όπου διατυπώνονται οι επιθυμίες του προσώπου για την τύχη της περιουσίας του μετά το θάνατό του. Εκτός, όμως, από την τακτοποίηση ζητημάτων περιουσιακής φύσης, μεγάλη αξία έχει και ο προγραμματισμός προσωπικών ζητημάτων. Ως παράδειγμα τέτοιου προγραμματισμού σημειώνουμε την πρόβλεψη για τη φροντίδα του προσώπου σε περίπτωση που αυτό καταστεί ανίκανο να λαμβάνει αποφάσεις για τον εαυτό του. Συνολικά, ο οδηγός στοχεύει να πληροφορήσει τον αναγνώστη του σχετικά με ζητήματα περιουσιακής και προσωπικής φύσης, ώστε ο τελευταίος να έχει την ευχέρεια να τα ρυθμίσει σύμφωνα με τις επιθυμίες του και με νομικά έγκυρο τρόπο – αποφεύγοντας, στο μέτρο του δυνατού, μελλοντικά προβλήματα.

Το βιβλίο διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή (e-book) δωρεάν από τις ιστοσελίδες της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών (θα βρείτε το link εδώ https://bit.ly/43vUycd) και των Εκδόσεων Αντ. Ν. Σάκκουλα. Μπορείτε να το αναζητήσετε και σε έντυπη μορφή στο κεντρικό κατάστημα του εκδότη καθώς και σε συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία. Scroll to top