Τα νέα μας

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ALZHEIMER ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ CARITAS ΑΘΗΝΑΣ 10.01.20

Επιμόρφωση σχετικά με την Άνοια, των επαγγελματιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας της Caritas Αθήνας έγινε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και συγκεκριμένα από την Πρόεδρό Δρ. Παρασκευή Σακκά στην ενοριακή αίθουσα του Καθολικού Καθεδρικού Ναού Αγίου Διονυσίου (Ομήρου 9, Αθήνα). Συμμετείχαν επαγγελματίες που έρχονται σε άμεση επαφή με πρόσφυγες και μετανάστες ωφελούμενους των προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης, τα οποία υλοποιεί η Caritas Αθήνας σε συνεργασία με το CRS και την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών.

Η Caritas Αθήνας και η  Εταιρεία Alzheimer Αθηνών πρόκειται να συνεργαστούν για την από κοινού υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και δράσεων υποστήριξης των ωφελούμενων της Caritas Αθήνας.

Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας της Caritas Αθήνας (κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και διοικητικών υπαλλήλων) σε θέματα ψυχικών παθήσεων και άνοιας, στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών για νευρολογική και ψυχιατρική εξέταση ωφελουμένων της Caritas Αθήνας, οι οποίοι πάσχουν από άνοια, κατάθλιψη και άλλες συναφείς παθήσεις και γενικότερα στην ενημέρωση και υποστήριξη του καθολικού πληθυσμού της πρωτεύουσας σε συναφή θέματα.

Η υλοποίηση της συνεργασίας θα ξεκινήσει άμεσα!Scroll to top