Τα νέα μας

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Άνοια-νόσο Αλτσχάιμερ

Πρόσκληση για το Εργαστήριο του Μηχανισμού Υποστήριξης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Κάτω από τον ολοένα αυξανόμενο κοινωνικό-οικονομικό  αντίκτυπο της Άνοιας και ως αποτέλεσμα μακροχρόνιων  αγώνων των Οργανώσεων Alzheimer στη χώρα μας, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  συγκρότησε το Νοέμβριο του 2013 «Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την  Άνοια- Νόσο Alzheimer»   (ΔΥ1δ/Γ.Π.οικ.108620).

Η Ομάδα Εργασίας μέχρι σήμερα έχει καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση σχετικά με την Άνοια και τη Νόσο  Alzheimer παγκοσμίως και στην Ελλάδα.

Προκειμένου να ολοκληρώσουμε την καταγραφή των ελλείψεων στη χώρα μας και να προχωρήσουμε στο επόμενο  κεφάλαιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης που θα είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός και οι προτάσεις, καλούμε όλους τους stakeholders του χώρου της Άνοιας σε συνάντηση την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, ώρες 09.00-14.30, στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), Λ. Αλεξάνδρας 196, με θέμα:  «Άνοια: Εθνικό Σχέδιο Δράσης – Κλινικές Οδηγίες».

Πιστεύουμε ότι η παρουσία στα focus groups και η συνεισφορά όλων μας με σχόλια, γνώμες, προτάσεις θα  βοηθήσει στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης.

Εκ μέρους της Ομάδας Εργασίας

Δρ. Παρασκευή Σακκά Νευρολόγος-Ψυχίατρος

Δείτε την πρόσκληση και το αναλυτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου Αφήστε μια απάντηση

Scroll to top