Ημέρα Φροντιστή 2018

small logo

HMEΡA ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ ατόμων με άνοια η Alzheimer 2018

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

Γιατί φροντίδα, δεν είναι να γίνεσαι κομμάτια.

Tο Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 ήταν μια ημέρα αφιερωμένη στους φροντιστές ατόμων με Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, στο πλαίσιο του θεσμού της Ημέρας Φροντιστή, που έχει καθιερωθεί εδώ και μια δεκαετία από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν.

Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να συμβουλευτούν έμπειρους επαγγελματίες υγείας γύρω από τα ζητήματα που τους απασχολούν καθημερινά, (όπως η επικοινωνία με τον ασθενή, θέματα υγιεινής και ασφάλειας, νομικά ζητήματα κ.ά.,) να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές διαλέξεις όπου δόθηκαν υπεύθυνες κατευθύνσεις σε σχέση με τρόπους αντιμετώπισης συμπεριφορών των ασθενών, (απάθειας, εμμονών, επιθετικότητας, έντονης κινητικότητας, διαταραχών ύπνου κ.ά.) και να ενημερωθούν για μη φαρμακευτικές θεραπείες που εφαρμόζονται στα Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή, δίνουν αισιόδοξα αποτελέσματα.

 

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά 400 φροντιστές απ’ όλη την Ελλάδα. Οι ενημερωτικές ομιλίες από την Δρ. Παρασκευή Σακκά, την κα Αρετή Ευθυμίου – ψυχολόγο και τον κ. Κωστή Προύσκα – ψυχολόγο/Δρ. γεροντολογίας, μεταδόθηκαν ζωντανά στην ιστοσελίδα της Εταιρείας και στη σελίδα της στο Facebook. Τις ομιλίες παρακολούθησαν από τα σπίτια τους πάνω από 750 άτομα και μας δόθηκε έτσι η ευκαιρία να προσεγγίσουμε περισσότερους φροντιστές απ’ ότι κάθε άλλη χρονιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  με τη συνεργασία του Aegean College και την  υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας ELPEN.

Παρακολουθήστε τις ομιλίες από την Ημέρα Φροντιστή 2018 στο βίντεο που ακολουθεί:

 


Ημερα Φροντιστή 2018

Scroll to top