Τα νέα μας

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ! – Υποστήριξη ατόμων με Άνοια πρώιμης έναρξης

Οι μελέτες δείχνουν ότι περίπου 5% των ατόμων που διαγιγνώσκονται με Άνοια είναι ηλικίας 40 έως 65 ετών. Ο όρος Άνοια Πρώιμης Έναρξης αναφέρεται ακριβώς σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η Άνοια με πιο συχνή μορφή τη νόσο Alzheimer πλήττει κατά κύριο λόγο άτομα άνω των 65 ετών. Οι μελέτες όμως δείχνουν ότι περίπου 5% των ατόμων που διαγιγνώσκονται με Άνοια είναι ηλικίας 40 έως 65 ετών. Ο όρος Άνοια Πρώιμης Έναρξης αναφέρεται ακριβώς σε αυτές τις περιπτώσεις.Η Άνοια πρώιμης έναρξης έχει ιδιαίτερες και σημαντικές κοινωνικο-οικονομικές προεκτάσεις τόσο για τον ασθενή όσο και για τους φροντιστές του. Κατά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων, τα άτομα που πάσχουν από Άνοια πρώιμης έναρξης βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία, εργάζονται, έχουν οικογένεια, ανήλικα παιδιά και σημαντικές οικονομικές υποχρεώσεις. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες  είναι πολύπλοκα και πιο δύσκολα από αυτά που αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς.

Επιπλέον τα μέλη της οικογένειας  χρειάζονται ενημέρωση και εκπαίδευση για την εξέλιξη της νόσου και τα συμπτώματα που τη συνοδεύουν. Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer Αθηνών ξεκινά μία νέα υπηρεσία με στόχο την υποστήριξη των ατόμων που πάσχουν από Άνοια πρώιμης έναρξης και των φροντιστών τους. Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει: αξιολόγηση των ασθενών με ειδικές ψυχομετρικές δοκιμασίες, νοητική ενδυνάμωση των ασθενών και συμβουλευτική των φροντιστών.

Υπεύθυνη της νέας υπηρεσίας είναι η ψυχολόγος Εύα Ντανάση. Περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή: 2107013271 και 2106180073.Αφήστε μια απάντηση

Scroll to top