Τα νέα μας

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, με τίτλο «Η Τέχνη Θεραπεύει – Art Heals» για την ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών

 

Η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Η Τέχνη Θεραπεύει – Art Heals» ολοκληρώθηκε την Κυριακή   7 Οκτωβρίου, στις 7:00 το απόγευμα , στο “ΑRT 16” (Αρτεμισίου 16, Κεραμεικός), με τη διεξαγωγή της κλήρωσης των 90 έργων που διατέθηκαν από τους 58 καλλιτέχνες που συμμετείχαν.

Καλλιτέχνες εμπνευσμένοι και ευαισθητοποιημένοι από τις απαιτήσεις της φροντίδας ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, ένωσαν τις δυνάμεις τους  και βοήθησαν με την τέχνη τους στην «μεταμόρφωση» για μια όμορφη ζωή.

Η έκθεση τέλεσε  υπό την αιγίδα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών. Τα έσοδα της έκθεσης από την πώληση των λαχνών θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, η οποία μεταξύ άλλων υλοποιεί το πρόγραμμα  «Φροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια» και  ενθαρρύνει τον καθημερινό αγώνα στήριξης των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, έλαβαν  χώρα παράλληλες δράσεις  με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τη νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας,  ενώ υλοποιήθηκε και αιμοδοσία σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Στις 6 Οκτωβρίου, από τις 10:00 το πρωί ως και τις 2:00 το μεσημέρι, διεξήχθη  αιμοδοσία έξω ακριβώς από τον εκθεσιακό χώρο, κατά την οποία έγινε συλλογή 17 φιαλών αίμα.

Στις 7 Οκτωβρίου, στις 11:00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα την οποία παρακολούθησαν δεκάδες άτομα και στην οποία παρουσιάστηκαν τα παρακάτω θέματα:

  • «Η νόσος, Αλτσχάιμερ σήμερα – Κοινότητες Φιλικές προς την άνοια», Δρ.Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος-ψυχίατρος, πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια.
  • «Πρακτικά θέματα φροντίδας και συμπεριφορά σε άτομα με άνοια», Κωστής Προύσκας, ψυχολόγος – Δρ. Γεροντολογίας, Διευθυντής ΜΦΗ Άκτιος

 

Εκ μέρους της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους ευχαριστούμε θερμά τους καλλιτέχνες που διέθεσαν δωρεάν τα έργα τους και τους χορηγούς για την υποστήριξη της εκδήλωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς  τον κ. Θωμά Πατιό, ο οποίος ως φροντιστής ατόμου με άνοια,  είχε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία αλλά και την ευθύνη για την όλη διοργάνωση.

Ελπίζουμε ότι το παράδειγμά του θα βρει κι άλλους μιμητές.

Δείτε εδώ τα έργα που θα διατέθηκαν.

 



Scroll to top