Τα νέα μας

Παγκόσμια Ημέρα νόσου Αλτσχάιμερ 2014

«Η νόσος Alzheimer μάς αφορά όλους» 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας νόσου Αλτσχάιμερ και την ολοκλήρωση της εκπόνησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Άνοια, διοργανώνουμε σειρά εκδηλώσεων.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας νόσου Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου) και την ολοκλήρωση της  εκπόνησης  του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Άνοια, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών  Αθηνών διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με σύνθημα:«Σου περνάει απ’ το μυαλό; Η νόσος Αλτσχάιμερ μας  αφορά όλους».  Το κεντρικό αυτό μήνυμα θα επικοινωνηθεί με τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό μήνυμα καθώς και  έντυπο ενημερωτικό υλικό.

1.    Δευτέρα 22 έως και Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Εβδομάδα Ενημέρωσης, Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ.  

Στα Κέντρα Ημέρας της εταιρείας σε Αμπελοκήπους, Παγκράτι, Μαρούσι, Ηλιούπολη και Αγ. Παρασκευή, από τις 10:00 έως και  τις 17:00, ειδικευμένοι επιστήμονες θα κάνουν δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών.

Η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική για τον ασθενή και τους οικείους του γιατί τους επιτρέπει:

  • να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες
  • να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών  και οικονομικών θεμάτων
  • να εκπαιδευτούν, ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους
  • να μειώσουν το συνολικό κόστος φροντίδας

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο  τηλ. 9011 40 41 51 

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους παράγοντες κινδύνου  και τις στρατηγικές πρόληψης της άνοιας.

2.    Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Μια διαφορετική εκδήλωση Στήριξης και Ενημέρωσης, Γνώσης και Δημιουργίας,  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ώρα 7 το απόγευμα. Eίσοδος ελεύθερη. 

Στην εκδήλωση θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ,  παρουσία επισήμων, φίλων, ασθενών και φροντιστών.  Τέλος,  άτομο με νόσο Αλτσχάιμερ και ο φροντιστής του θα περιγράψουν την καθημερινότητά τους και πώς αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, που προκύπτουν.  Kοινό και δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τα ερωτήματά του σχετικά με την Άνοια και να συζητήσουν με τους ειδικούς. Η νόσος Αλτσχάιμερ μας αφορά όλους!Αφήστε μια απάντηση

Scroll to top