Παγκόσμιος Μήνας Αλτσχάιμερ 2020

small logo

 

ΣEΠTEMBΡΙΟΣ 2020. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ALZHEIMER.

Μένουμε συνδεδεμένοι και ασφαλείς.

Σύµφωνα µε στατιστικά στοιχεία ένας στους πέντε ανθρώπους πάνω από τα 80 θα νοσήσει από κάποια µορφή άνοιας  με πιο συχνή τη νόσο Αλτσχάιμερ. Στη χώρα µας ζουν περίπου 200.000 άνθρωποι με άνοια στους οποίους αντιστοιχούν 400.000 φροντιστές, αριθµοί που αναµένεται να αυξηθούν δραµατικά στο µέλλον. Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών στηρίζει για χρόνια έμπρακτα τα άτομα με άνοια, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους, μέσω της λειτουργίας Κέντρων Ημέρας για άτομα με άνοια σε περιοχές της Αττικής και Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, και του προγράμματος «φροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια». Επιπλέον, διοργανώνει δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης και εκπαίδευσης φροντιστών και εκστρατείες υπεράσπισης των δικαιωμάτων ασθενών και φροντιστών. Όλες οι υπηρεσίες της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών παρέχονται δωρεάν.

Η «Φροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια» πιο επίκαιρη από ποτέ.

Λόγω της νόσου, μεγάλο μέρος των ατόμων με άνοια καταλήγουν να ζουν απομονωμένοι στο σπίτι, χωρίς να μπορούν πια να μετακινηθούν, με αποτέλεσμα η φροντίδα τους να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Η πανδημία του COVID-19 έκανε τα πράγματα χειρότερα για τα άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους. Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ, Σεπτέμβριος 2020, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών διοργανώνει καμπάνια ευαισθητοποίησης, με στόχο την ενίσχυση και επέκταση του προγράμματος Φροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια, ζητώντας την υποστήριξη και συνδρομή όλων μας.

Με ένα απλό τηλεφώνημα στο 19832 (με τελική χρέωση μόνο 2,60 ευρώ από σταθερό και 2,48 ευρώ από κινητό).

Οι συνεισφορές θα μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε το πρόγραμμα προκειμένου όλο και περισσότερα άτομα με άνοια, να λαμβάνουν ιατρική, νοσηλευτική και ψυχολογική φροντίδα με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Στο πλευρό των φροντιστών τηρώντας τις αποστάσεις.

Η πανδημία αλλάζει τη μεθοδολογία των δράσεων της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, χωρίς όμως να την εμποδίζει να είναι πάντα σε επαφή με τα άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους.

Περισσότεροι από 600 φροντιστές, συμμετείχαν στο δωρεάν διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για φροντιστές ατόμων με άνοια, που διοργάνωσε η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, στο πλαίσιο του φετινού Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ, το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020  και υποστήριξε το ΕΔΔΥΠΠΥ στο πλαίσιο της συνεργασίας των Κοινοτήτων Φιλικών για την Άνοια σε Δήμους-μέλη, με την παρακάτω θεματολογία:

  • Άνοια και νόσος Αλτσχάιμερ. Πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, προβληματικές συμπεριφορές. Ομιλήτρια: Παρασκευή Σακκά, Nευρολόγος-Ψυχίατρος
  • Πρακτικά θέματα φροντίδας και συμπεριφορά σε άτομα με άνοια.

Ομιλητής: Κωστής Προύσκας, Ψυχολόγος – δρ. Γεροντολογίας

  • Δομές και υπηρεσίες για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους.

Ομιλήτρια: Ελένη Μαργιώτη, Νευροψυχολόγος

  • Κοινότητες φιλικές προς την άνοια. Ομιλητής: Μιχάλης Λάβδας, Ψυχολόγος

Χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη και ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, οι οποίοι επεσήμαναν τη σημασία στήριξης των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους και τόνισαν τη σημαντική προσφορά των οργανώσεων Alzheimer.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν ενθουσιώδης! Στο τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησαν  πολλές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Το σεμινάριο μαγνητοσκοπήθηκε και είναι διαθέσιμο στο κανάλι της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών στο youtube.

Η Τέχνη θεραπεύει και στηρίζει το έργο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών

18.9.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά  ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Η Τέχνη Θεραπεύει – Art Heals ΙΙΙ».

Καλλιτέχνες ευαισθητοποιημένοι από τις απαιτήσεις της φροντίδας των ατόμων με άνοια συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην ενίσχυση της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο ART16, Αρτεμισίου 16 – Κεραμεικός

Τα έργα της έκθεσης διατίθενται με λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση του προγράμματος «φροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια».

Περισσότερες πληροφορίες στο 210-7013271 &  www.alzheimerathens.gr

Ιδιαιτέρως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση και προσφέρουν τα έργα τους:

1 Gezim Hysa
2 Αλατσάκης Χρήστος
3 Αναστασίου Χριστίνα
4 Αράπη Βασιλική
5 Βάγια Αγγελική
6 Βάκα Λένα
7 Βασιλείου Ελένη (Αστερόσκονη)
8 Βιλλιώτη Μαρία
9 Βόνη Γιώτα
10 Γεωργοπούλου Ειρήνη
11 Γιάννου Ρωξάνη
12 Γιακουμάκης Μανώλης
13 Γιαουρτά- Φίλιου Άννα
14 Γκόλια Αργυρώ
15 Δημάκη Άννα
16 Δήμου Κατερίνα
17 Ελευθεριάδης Γιώργος
18 Ζαφείρης Ιωάννης
19 Ζαφείρη Στέλλα
20 Ζαχαρόπουλος Σπύρος
21 Ζεμπερλίγκου Ιωάννα
22 Θεοδωράκης Θωμάς
23 Θωμοπούλου Ευδοκία
24 Καλοβρυνά Άντζελα
25 Κατσαντώνη Έλενα
26 Κατσαρά Ευτέρπη
27 Καπετανόπουλος Κωνσταντίνος
28 Κουρτζέλη Ειρήνη
29 Λαμπρόπουλος Βαγγέλης
30 Λάμπρου Σωκράτης
31 Μαυρογιώργης Θεόδωρος
32 Μαγκιώρου Όλγα
33 Μελίδου Ίνα
34 Μούμου Βασιλική
35 Μουρατίδου Φώφη
36 Μπεβούδα Νίνα
37 Μπούτης Αναστάσιος
38 Μυριαγκός Ιωάννης
39 Νομικός Ιωάννης
40 Πανάγου Καίτη
41 Πανταζή- Ευδαίμον Βιβή
42 Παπανικολάου Δημήτρης
43 Πατιός Θωμάς
44 Ρουσάκη Ειρήνη
45 Σερφιώτη Μάρη
46 Σκαρλάτος Αντώνης
47 Σκόδρας Ιωάννης
48 Σκουλάξινου Ηλιάνα
49 Σπορέα Λάουρα
50 Στεφάνου Μαίρη

51 Τζαγκαράκη Εύα

52 Τζανουλίνου Ναυσικά
53 Τζέη Αθηνά
54 Τσαϊλιάνη Αναστασία
55 Τσακίρης Γιώργος
56 Τσαπραΐλη Ελένη
57 Τσερτσβάτζε Άννα Μανάνα
58 Τσιτσοπούλου Ηλέκτρα
59 Χαβιαροπούλου Στέλλα

Scroll to top