Τα νέα μας

Πρόγραμμα S.T.o.Re Αφηγηματική Ιατρική

Ερωτηματολόγιο για Επαγγελματίες Υγείας

 

 

Η Εταιρεία νόσου Alzheimer Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Άνοιας και στο πλάισιο του προγράμματος S.T.o.Re συλλέγει δεδομένα με σκοπό τη διαμόρφωση του ιατρικού φακέλου (IMR) βασισμένου στην Αφηγηματική Ιατρική (NBM).

Η Αφηγηματική Ιατρική (Narrative Based Medicine) φιλοδοξεί να δράσει ως συμπληρωματική προσέγγιση στην κλασική κλινική πράξη  (τη διαδεδομένη πρακτική των τελευταίων χρόνων), εστιάζοντας στις αφηγήσεις των ασθενών ως έναν τρόπο να κατανοήσει ο ιατρός ή άλλος επαγγελματίας υγείας τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, αλλά και να ανακαλύψει νέες στρατηγικές παρεμβάσεων.

To «Story Telling on Record» είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Leonardo Da Vinci, που σκοπό έχει να προσφέρει στους γιατρούς ένα συμπληρωματικό θεωρητικό πλαίσιο για να το εφαρμόσουν στην καθημερινή πρακτική τους και στην επαφή τους με τον ασθενή. Το θεωρητικό πλαίσιο και η Αφηγηματική Ιατρική θα ενσωματωθούν στο μέλλον στους ιατρικούς φακέλους των ασθενών.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος: www.storeproject.eu

Αν είστε γιατρός, νοσηλευτής ή άλλος επαγγελματίας γείας,  παρακαλούμε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο και να συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο:

www.surveymonkey.com/s/KV2CLRW

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρωνΑφήστε μια απάντηση

Scroll to top