Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ 2010

small logo

Πορεία για την μνήμη και τη Νόσο Αλτσχάιμερ

Συνέντευξη Τύπου WAD 2010

 

Μαθαίνω για τη Νόσο Αλτσχάιμερ

Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer (21 Σεπτεμβρίου) πραγματοποίησαν την Τετάρτη στις 15 Σεπτεμβρίου 2010, στις 18:30 (βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, Πανεπιστημίου 17, Αθήνα), την παρουσίαση – συνέντευξη τύπου του εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά δημοτικού σχολείου με τίτλο: “Μαθαίνω για τη νόσο Αλτσχάιμερ” που βασίζεται στο βιβλίο της Εταιρείας:“Γιατί η γιαγιά μου δεν θυμάται το όνομά μου;” (συγγραφέας: Όλγα Λυμπεροπούλου).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν βασικές πληροφορίες για τη νόσο Αλτσχάιμερ, να πάρουν ειλικρινείς απαντήσεις στις απορίες τους και να διαπιστώσουν ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν για να περάσουν καλά με τον παππού και τη γιαγιά, ακόμα και αν έχουν Αλτσχάιμερ. Επιπλέον, μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια τα παιδιά θα μάθουν τρόπους για να ακονίζουν τη μνήμη τους και να κάνουν γυμναστική για το μυαλό!

Για το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Marfin Egnatia Bank και την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ), μίλησαν οι: η Δρ.Παρασκευή Σακκά (νευρολόγος – ψυχίατρος και Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφων Διαταραχών Αθηνών), η Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου (εμψυχώτρια, παιδαγωγός και επιμελήτρια του προγράμματος), η συγγραφέας του βιβλίου, Όλγα Λυμπεροπούλου (γνωστική νευροψυχολόγος και Γ. Γραμματέας της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών), η Ευαγγελία Ταμβάκη (δασκάλα). Η εκδήλωση έκλεισε με την εκτέλεση εκπαιδευτικής δράσης από το πρόγραμμα και πραγματικά ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους που “έπαιξαν” το παιγνίδι σαν πραγματικά παιδιά.

Scroll to top