Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ 2014

small logo

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας νόσου Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου) και την ολοκλήρωση της  εκπόνησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Άνοια, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων με κοινό σύνθημα:

«Σου περνάει απ’ το μυαλό; Η νόσος Αλτσχάιμερ μας  αφορά όλους»

18 και 19  Σεπτεμβρίου 2014 Ερμού & Βουλής,  Σύνταγμα 

25 και 26 Σεπτεμβρίου 2014 Πλατεία Κοραή

Προωθητικές ενέργειες για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψης της νόσου  Αλτσχάιμερ, τη λειτουργία των Κέντρων Ημέρας και τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους.

Επιπλέον, στις 21 Σεπτεμβρίου 2014 ειδικό τρίπτυχο με τις Στρατηγικές πρόληψης κατά της άνοια κυκλοφόρισε ως ένθετο στην Κυριακάτικη εφημερίδα Το Βήμα. Συνολικά διανεμήθηκαν 150.000 έντυπα.

   

Δευτέρα 22 έως και Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Εβδομάδα Ενημέρωσης, Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ.  

Στα Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας ειδικευμένοι επιστήμονες πραγματοποίησαν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών. Συνολικά εξετάστηκαν 998 άτομα.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους παράγοντες κινδύνου και τις στρατηγικές πρόληψης της άνοιας.

 

18-19 και 24-25 Σεπτεμβρίου 2014

Μια διαφορετική εκδήλωση Στήριξης και Ενημέρωσης, Γνώσης και Δημιουργίας,  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Στην κατάμεστη αίθουσα της Κεντρικής Σκηνής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, η πρώτη παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, παρουσία της Υφυπουργού κας Κατερίνας Παπακώστα και της προϊσταμένης της Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας κας Φωτεινή Κουλούρη, της αντιπροέδρου της Alzheimer Europe Iva Holmerova, εκπροσώπου της Alzheimer Disease International κας Αναστασίας Ψωμά, εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων (Βασίλης Κυριακάκης από το ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Ρεπούση από τη ΔΗΜΑΡ, Θάνος Τζήμερος από τη Δημιουργία Ξανά κ.ά.), της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας (Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός), ιατρών, ασθενών με άνοια και των φροντιστών τους, εθελοντών, μελών και φίλων της Εταιρείας. Δείτε περισσότερα

 

Με την ευγενική χορηγία  

Scroll to top