Τα νέα μας

Μένουμε σπίτι, μένουμε δραστήριοι !

Οδηγίες για την υποστήριξη των ατόμων με άνοια και των φροντιστών τους θα βρείτε εδώ.

Η παραμονή στο σπίτι δεν συνεπάγεται πλήρη αδράνεια καθώς πολλές δραστηριότητες για νοητική και σωματική ενδυνάμωση μπορούν να πραγματοποιούνται και εντός σπιτιού, ειδικότερα για άτομα με ήπια νοητική διαταραχή ή άτομα με άνοια στα αρχικά στάδια της νόσου. Ακολουθούν σχετικές προτάσεις:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΟΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΟΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Επιπλέον μπορείτε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή νοητικών ασκήσεων «MeMo» που  αναπτύχθηκε από το Institut Claude Pompidou, Université Côte d’Azur σε συνεργασία με τη Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους και θα την βρείτε εδώ.

18.04.2020
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ALZHEIMER ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΛΟΓΩ COVID-19.

Στη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δεχτήκαμε πάνω από 800 τηλεφωνήματα στα Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας μας σχετικά με ερωτήσεις για φαρμακευτική αγωγή, διαχείριση διαταραχών συμπεριφοράς, πρακτικά προβλήματα και συνταγογράφηση.

Πραγματοποιήθηκαν 63 επισκέψεις κατ’ οίκον από την υπηρεσία μας Φροντίδα στο Σπίτι, 160 τηλεφωνικές συνεδρίες ατομικής ψυχοθεραπείας φροντιστών, 40 συνεδρίες συμβουλευτικής φροντιστών, 32 συνεδρίες φροντιστών με τηλεδιάσκεψη, 98 συνταγογραφήσεις (32 άυλες, 43 συνταγές παραδόθηκαν κατ’ οίκον).

Στάλθηκαν νοητικές ασκήσεις σε 250 χρήστες των Κέντρων Ημέρας της Εταιρείας μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τέλος, στη γραμμή 1110 δεχτήκαμε 220 κλήσεις για βοήθεια.Scroll to top